اگر قصد راهاندازی باشگاه بدنسازی داشته باشید؛ احتمالاً خرید تجهیزات باشگاه بدنسازی یکی از سختترین مراحل به نظر برسد. تهیه وسایل باشگاه بدنسازی علاوهبر صرف زمان زیاد، نیازمند اطلاعات و شناخت کافی نسبت به وسایل مختلف است.
برای تهیه تجهیزات باشگاه بدنسازی باید هدف، نیاز، فضای دردسترس و بودجه خود را مشخص کنید. سپس با درنظرگرفتن همه این موارد مناسبترین تجهیزات باشگاه بدنسازی را تهیه کنید.
اگر در این راه به مشکل خوردهاید و نمیدانید دقیقاً چه وسایلی برای تجهیز باشگاه بدنسازی انتخاب کنید؛ این مقاله به شما کمک خواهد کرد. در این مقاله تمام تجهیزات بدنسازی را بهطور کامل و جامع معرفی کرده و نکات مهم در خرید آنها را ذکر کردهایم.
انواع تجهیزات باشگاه بدنسازی
برای تجهیز باشگاه بدنسازی وجود برخی وسایل الزامی است. این تجهیزات را میتوان در 4 دسته تجهیزات کاردیو یا هوازی، دستگاههای قدرتی، تجهیزات جانبی و میز و نیمکت بدنسازی قرار داد. انتخاب تعداد و نوع دستگاهها به محیط باشگاه بستگی دارد. در محیطهای بزرگتر میتوان از تعداد و مدلهای بیشتری از تجهیزات باشگاه بدنسازی استفاده کرد.
دستگاههای بدنسازی هوازی
دستگاههای بدنسازی هوازی عضو جدانشدنی باشگاههای ورزشی هستند. این وسایل بر روی قلب و عروق اثر میگذارند و استفاده از آنها به همه افراد توصیه میشود.
بهطورکلی دستگاههای بدنسازی هوازی با افزایش ضربان قلب، موجب بهبود استقامت و تقویت قلب و عروق میشوند؛ اما هریک از آنها کارکرد متفاوتی دارند و هر فرد باید براساس هدف ورزشی خود، بهترین و مناسبترین دستگاه را انتخاب کند.
در ادامه شما را با پرکاربردترین تجهیزات باشگاهی هوازی آشنا خواهیم کرد:
تردمیل
احتمالاً پرکاربردترین و محبوبترین جزء در تجهیز باشگاه بدنسازی، تردمیل است. این وسیله ورزشی محبوب در انواع مدلها و با امکانات متفاوت تولید میشود.
تحقیقات مختلف نشان میدهد هر یک ساعت راه رفتن روی تردمیل بین 250 تا 600 کالری میسوزاند که این عدد کاملاً وابسته به سرعت مورد انتخاب فرد است.
تردمیلهای مورد استفاده در تجهیز باشگاه بدنسازی معمولاً از 2 نوع تردمیل باشگاهی و تردمیل بدون موتور هستند. انتخاب این تردمیلها به هدف و میزان بودجه شما بستگی دارد. در ادامه این 2 نوع تردمیل را به شما معرفی خواهیم کرد تا بتوانید متناسب با نیازتان بهترین مدل را انتخاب و خرید کنید.
تردمیل باشگاهی
موتورهای بهکاررفته در تردمیل باشگاهی از نوع AC هستند. این نوع موتورها قدرت بیشتری دارند و استفاده طولانی مدت از آنها هیچ آسیبی به موتور وارد نخواهد کرد. علاوهبر موتور قدرتمند، تردمیلهای باشگاهی در ابعاد بزرگتر و با ساختار بدنه محکمتر ساخته میشوند و همه افراد با جثههای متفاوت میتوانند بهراحتی از آن استفاده کنند.
این نوع تردمیلها ظرفیت وزنی بالاتری نسبت به تردمیلهای خانگی دارند و این به معنای آن است که افراد با وزن بالا نیز میتوانند بدون نگرانی با تردمیل ورزش کنند. داشتن ضربهگیرهای حرفهای از دیگر ویژگیهای مثبت تردمیلهای باشگاهی است. ضربهگیرهای حرفهای از آسیب به کمر و زانوی کاربر جلوگیری کرده و امکان استفاده طولانی مدت و بدون آسیب را برای افراد با اضافه وزن نیز مهیا میکند.
تردمیل بدون موتور
نوع دیگری از تردمیل، تردمیل بدون موتور یا مکانیکی است که در تجهیز باشگاه بدنسازی به کار میرود. این نوع تردمیلها بدون نیاز به نیروی برق کار میکنند و امکاناتی نظیر تنظیم شیب و سرعت ندارند. در واقع حرکت تسمه در تردمیلهای مکانیکی وابسته به حرکت و قدرت پاهای شما است.
در هنگام استفاده از تردمیل مکانیکی عضلات بیشتری درگیر شده و کالری سوزی نیز بیشتر است.
تردمیلهای بدون موتور در انواع مختلف: سنتی، اسلت بلت، منحنی، هیبریدی و آبی تولید میشوند که استفاده از آنها در محیط باشگاه، به هدف و سایر تجهیزات باشگاه بدنسازی شما بستگی دارد.
اسکی فضایی
اسکی فضایی یکی دیگر از تجهیزات باشگاه بدنسازی است. این وسیله که با نام الپتیکال نیز شناخته میشود یک دستگاه کاربردی است که علاوهبر تقویت قلب و عروق بر عضلات نیز اثر میگذارد.
استفاده از اسکی فضایی بسیار راحت بوده و همه افراد در هر سطح ورزشی که باشند میتوانند به آسانی با این وسیله ورزش کنند.
الپتیکال هیچ فشاری بر زانوی کاربر وارد نمیکند و به همین دلیل بسیار مناسب افراد با محدودیت ورزشی است. همچنین این وسیله خطراتی نظیر پرت شدن، برخلاف تردمیل، ندارد و یک دستگاه ورزشی ایمن محسوب میشود.
دوچرخه ثابت
دوچرخه ثابت وسیلهای برای تجربه حس دوچرخه سواری در مکان ثابت است. این وسیله ورزشی عملکردی مشابه دوچرخههای معمولی دارد و یک ورزش هوازی مفید محسوب میشود.
با داشتن یک برنامه تمرینی میتوان در کنار کالری سوزی، عضلات پا را نیز با این وسیله تقویت کرد. دوچرخه ثابت در مدلهای مختلف پشتیدار، نشسته و اسپینیگ طراحی و تولید میشود که وجود هریک از آنها در باشگاه بدنسازی ضروری و لازم است. در ادامه هریک از این دوچرخهها را معرفی کرده و تفاوتشان با یکدیگر را بررسی میکنیم.
دوچرخه ثابت پشتیدار
دوچرخه ثابت پشتیدار که با نام دوچرخه ثابت مبله نیز شناخته میشود یکی از وسایل ورزشی محبوب برای تجهیز باشگاه بدنسازی است. در طراحی این وسیله ورزشی از یک صندلی همانند مبل، پدال و دستههای کمکی استفاده شده است. همه این امکانات موجب استفاده راحت از این وسیله شده و کاربر میتواند بهراحتی نشسته و پدال بزند.
استفاده از این دوچرخه هیچ فشاری به کمر و زانو وارد نمیکند و همه افراد با آسیبهایی نظیر کمردرد و زانودرد میتوانند تحت نظر پزشک از این وسیله ورزشی استفاده کنند.
دوچرخه ثابت اسپینینگ
یکی دیگر از وسایل باشگاه بدنسازی، دوچرخه اسپینینگ است. این دستگاه، حرفهایترین نوع دوچرخه ثابت است که استفاده از آن در هر باشگاه بدنسازی توصیه میشود. طراحی این دوچرخه بهگونهای است که دورچرخه سواری در سطوح شیبدار را شبیهسازی میکند. این دستگاه در انواع مگنتی، تسمهای و زنجیری تولید میشود که لازم است قبل از خرید با آنها آشنایی داشته باشید و بهترین نوع را متناسب با هدف و کاربرد انتخاب کنید.
استفاده از دوچرخه اسپینینگ علاوهبر کالریسوزی بالا، موجب افزایش قدرت عضلات و استقامت نیز میشود.
دوچرخه ثابت نشسته
این نوع دوچرخه به دلیل راحتی در استفاده، عدم نیاز به فضای زیاد و کالری سوزی بالا؛ یک وسیله ورزشی محبوب برای تجهیز باشگاه بدنسازی است. دوچرخه ثابت نشسته معمولاً از صندلی، 2 پدال، 2 دسته و صفحه مانیتور تشکیل شدهاست. ورزش با این دستگاه عضلات زیادی را تحت تأثیر قرار داده و باعث چربیسوزی میشود.
دوچرخه ثابت ایربایک
ایربایک از حرفهایترین تجهیزات باشگاه بدنسازی است. این دستگاه معمولاً توسط افراد حرفهای نظیر دوندگان، فوتبالیستها و… مورد استفاده قرار میگیرد. در طراحی و ساخت این دستگاه 2 پدال و 2 دسته بهکاررفته است؛ که این موضوع موجب تقویت عضلات دست و پا بهطور همزمان میشود.
در چرخهای ایربایک از نوعی فن استفاده شده که با ایجاد مقاومت هوا باعث مصرف انرژی و کالریسوزی بیشتر میشود.
ایربایکها از نظر سیستم انتقال نیرو در 2 دسته زنجیری و تسمهای و براساس معیار ایجاد مقاومت در 2 نوع ایجاد مقاومت با هوا و ایجاد مقاومت با نیروی مغناظیس قرار میگیرد. از این رو قبل از اقدام به خرید این دستگاه باید نیاز خود را بهطور دقیق مشخص کنید.
4. پله برقی
پله برقی از دیگر وسایل مورد نیاز برای تجهیز باشگاه بدنسازی است. این دستگاه فرایند بالا رفتن از پله را شبیهسازی کرده و علاوهبر افزایش متابولیسم و چربیسوزی موجب تقویت و فرم گرفتن عضلات پایینتنه نیز میشود. این دستگاه بعد از تردمیل از چربیسوزترین تجهیزات محسوب میشود.
دستگاههای بدنسازی قدرتی
دستگاههای بدنسازی قدرتی از وسایل ضروری هر باشگاه بدنسازی محسوب میشوند. این تجهیزات در هر باشگاهی دیده میشوند و وجود آنها در میان تجهیزات باشگاه بدنسازی بانوان و آقایان الزامی است.
اکثر دستگاههای قدرتی کارکردی مکانیکی دارند و با هدف اثرگذاری بر یک یا چند گروه عضله طراحی میشوند. این دستگاهها عمدتاً قابل تنظیم بوده و همه کاربران متناسب با سطح ورزشی و هدف خود میتوانند از آن استفاده کنند. در ادامه این تجهیزات را معرفی خواهیم کرد:
1. ماشین اسمیت
دستگاه اسمیت یکی از کاربردیترین وسایل باشگاه بدنسازی برای تقویت عضلات است. این ماشین که نامش از مخترع آن گرفته شده است در واقع یک دستگاه وزنهبرداری است.
ماشین اسمیت از یک میله هالتر و 2 ریل فولادی ثابت تشکیل شده و امکان افزایش یا کاهش وزنهها در آن وجود دارد. انجام بیش از 100 نوع تمرین با این دستگاه امکانپذیر است و همه افراد میتوانند متناسب با هدف خود میزان سبکی یا سنگینی آن را تنظیم کنند.
2. روئینگ
روئینگ که با نام دستگاه قایقی نیز شناخته میشود یک وسیله ورزشی مناسب برای تجهیز باشگاه بدنسازی است. این وسیله ظاهری کاملاً مشابه قایق دارد و ورزش با آن شبیه عمل پارو زدن است.
دستگاه روئینگ یک انتخاب عالی برای باشگاه ورزشی است چراکه استفاده از آن، هم به افراد معمولی و هم به افراد حرفهای توصیه میشود. میزان مقاومت این دستگاه بهراحتی قابل تغییر است و همه کاربران میتوانند متناسب با سطح ورزشی خود آن را تنظیم کنند.
ورزش با این دستگاه علاوهبر عضلات بالاتنه، بر عضلات پایینتنه نیز اثر میگذارد و در کنار تقویت عضلات موجب افزایش انعطافپذیری بدن میشود.
3. میز پرس
میز پرس بدنسازی یک دستگاه پرکاربرد در میان تجهیزات بدنسازی است. با کمک این وسیله میتوان به آسانی حرکت پرس سینه را اجرا کرد.
میز پرس در انواع و مدلهای مختلف تولید میشود که برخی از آنها چندکاره هستند. میزهای پرس چندکاره امکان انجام چندین نوع تمرین را برای شما فراهم میکنند و انتخاب خوبی برای تجهیز باشگاه بدنسازی هستند.
4. پرس پا
دستگاه پرس پا از اصلیترین تجهیزات برای راهاندازی باشگاه بدنسازی محسوب میشود. این دستگاه از وزنههای قابل تنظیم تشکیل شده است و تمرین با آن بر عضلات چهارسر، سرینی و همسترینگ اثر میگذارد.
5. میله پارالل
میله پارالل در واقع دو میله عمود و موازی در کنار یکدیگر است که در تمرینات قدرتی بالاتنه کاربرد دارد.
6. فلای سینه
این وسیله از مهمترین و کاربردیترین تجهیزات باشگاه بدنسازی است. استفاده از فلای سینه موجب تقویت عضلات سینه میشود. البته لازم به ذکر است که استفاده از این دستگاه نیازمند آموزش کافی است.
7. کرانچ
کرانچ یک دستگاه بدنسازی جدید و البته کاربردی است. این دستگاه در انواع مختلف تولید شده و ورزش با آن موجب تقویت عضلات کمر و شکم میشود.
8. دیپ
دیپ دستگاهی ایمن برای بدنسازی است. همه افراد در سطوح مختلف میتوانند از این دستگاه استفاده و عضلات پشت بازو خود را تقویت کنند.
9. سیمکش
دستگاه سیمکش از مجموعه دسته، کابل، قرقره و وزنه تشکیل شده است که ورزش با آن موجب تقویت عضلات جلو بازو، پشت بازو، زیربغل و… میشود.
10. جلوپا
این دستگاه یک دستگاه اختصاصی برای تقویت عضلات چهارسرران است. در هنگام استفاده از این وسیله، زانو حرکت و فعالیت زیادی دارد به همین دلیل تمرین با این دستگاه به افرادی مشکلات زانو دارند توصیه نمیشود.
علاوهبر تمام دستگاههای گفته شده دستگاههای زیر نیز از جمله تجهیزات باشگاه بدنسازی هستند که در تقویت عضلات نقش دارند:
11. دستگاه جلوبازو لاری
12. دستگاه فیله
13. دستگاه هاک اسکات
14. دستگاه تی بار
15. دستگاه لت عمود
16. دستگاه کراس اور
17. دستگاههای جلوپا و پشت پا
18. دستگاههای داخل و بیرون ران
19. دستگاههای پرس زیرسینه، بالاسینه و سرشانه
20. دستگاه اچ پایین
• میز و نیمکت بدنسازی
میز و نیمکت از تجهیزات اساسی هر باشگاه بدنسازی است. نیمکتها در حالتهای مختلف قابل تنظیم هستند و امکان انجام حرکات مختلف از قبیل حرکات مقاومتی با وزن بدن و وزنه را فراهم میکنند. اکثر مدلهای نیمکت باشگاهی دارای قابلیت تا شدن هستند و به دلیل ساختار قوی و استفاده از مواد با کیفیت، طول عمر طولانی دارند.
در زیر برخی از مدلهای میز و نیمکت باشگاهی را ذکر کردهایم:
1. نیمکت ساده
2. میز مدرج
3. میز پرس
4. نیمکت مدرج
5. مسگری یک و دو طرفه
6. میز جلو لاری
• تجهیزات جانبی باشگاه بدنسازی
این تجهیزات کامل کننده باشگاه بدنسازی هستند و وجود آنها در محیط باشگاه الزامی است. با کمک این تجهیزات شما میتوانید حرکات متنوعتری را اجرا کرده و لذت بیشتری از تمرین خود ببرید. در ادامه مهمترین تجهیزات جانبی باشگاه بدنسازی را معرفی کردهایم:
1. دمبل
دمبل از اولین تجهیزات باشگاه بدنسازی است. این وسیله پرکاربرد در وزنهای متفاوت تولید میشود و امکان انجام تمرینهای مختلف را فراهم میکند. در اکثر دمبلها امکان تغییر وزن وجود ندارد و کاربران باید متناسب با سطح ورزشی و توانایی خود، دمبلهای سبک یا سنگین را کنند. این وسیله ورزشی ساده، نقش مؤثری در افزایش و تقویت حجم عضلانی دارد و وجود آن در لیست وسایل باشگاه بدنسازی آقایان و خانمها ضروری است.
2. هالتر
هالتر میلهای بلند است که در تمرینات مختلف بدنسازی مورد استفاده قرار میگیرد. این وسیله بهتنهایی 15 تا 20 کیلوگرم وزن دارد اما کاربران میتوانند متناسب با توانایی خود به آن وزنههای بشقابی اضافه کنند.
3. میله EZ
یکی دیگر تجهیزات باشگاه بدنسازی میله EZ است. این میله بسیار شبیه میله هالتر بوده با این تفاوت که 2 انحنا در آن وجود دارد. از این میله برای انجام تمرینات مختلف بدنسازی استفاده میشود.
4. وزنه بشقابی
همانطور که اشاره شد وزنه بشقابی، وزنههایی است که روی میله هالتر یا دمبلهای قابل تنظیم قرار میگیرد. این وزنهها در وزنهای مختلف از 2 کیلوگرم تا 25 کیلوگرم در باشگاههای ورزشی مورد استفاده قرار میگیرند.
5. توپ
توپها یکی دیگر وسایل موردنیاز برای تجهیز باشگاه بدنسازی هستند. این توپها در تمرینهای مختلف از ایروبیک گرفته تا بدنسازی کاربرد دارند.
توپها در سایز و وزنهای مختلف تولید میشوند که براساس محیط باشگاه و فعالیتهایی که در آن صورت میگیرد؛ بایستی بهترین نوع را انتخاب کنید.
6. کش
کش از دیگر تجهیزات باشگاه بدنسازی است که در انواع مختلف کش لوپ، مینی لوپ، پیلاتس و دستهدار تولید میشود. این کشها نقش زیادی در انجام تمرینهای مقاومتی و قدرتی دارند و در برخی موارد نقش وزنه را برای ورزشکار ایفا میکنند.
7. کتل بل
کتل بل در واقع نوعی وزنه است که دستگیره دارد و در تمریناتی که امکان استفاده از دمبل وجود ندارد؛ مورد استفاده قرار میگیرد. وجود این وسیله ورزشی در میان تجهیزات باشگاه بدنسازی ضروری است.
8. فوم رول
فوم رول یکی دیگر از تجهیزات باشگاه بدنسازی است که در ریکاوری و حرکات درمانی و اصلاحی به کار میرود. این وسیله شبیه یک استوانه است که بر روی برخی مدلهای آن عاج نیز دیده میشود.
9. استپ
استپ ورزشی نقش پله یا سکو را در تمرینات ایفا میکند. این وسیله عمدتاً از جنس فوم است و فشار وارد شده به کمر و ستون فقرات را در تمرینات کاهش میدهد.
دستگاه چندکاره بدنسازی؛ چند وسیله ورزشی در یک دستگاه
دستگاههای چندکاره بدنسازی از ترکیب چند دستگاه در کنار یکدیگر تشکیل شدهاند که انواع تمرینات مقاومتی، قدرتی وهوازی را در بر میگیرند. این نوع دستگاهها در عین داشتن چندین نوع وسیله، فضای بسیار کمی را اشغال میکنند و انتخاب بسیار مناسبی برای تجهیز باشگاه بدنسازی با فضای کم هستند.
شاید در نگاه اول قیمت دستگاه چندکاره بدنسازی زیاد به نظر برسد؛ اما در مقایسه با کارایی این دستگاه قیمت آن کاملاً معقول است. البته با یک مقایسه ساده بهراحتی متوجه خواهید شد که خرید یک دستگاه بدنسازی چندکاره بسیار بهصرفهتر از خرید چند دستگاه با کارایی مختلف است.
این دستگاهها در مدلهای مختلف و با کارایی متفاوت تولید میشوند اما معمولاً تمریناتی نظیر حرکات کششی، حرکات میان تنه، پرس سینه و زیرسینه، پرس سرشانه، قایقی، لت عمود، جلوبازو و… با این دستگاهها قابل انجام است.
انتخاب نوع و تعداد حرکاتی که دستگاه چندکاره بدنسازی در بر میگیرد کاملاً بستگی به هدف و میزان بودجه شما دارد.
نکات مهم در خرید تجهیزات باشگاه بدنسازی
بعد از انتخاب محیط و آمادهسازی آن نوبت به خرید تجهیزات باشگاه بدنسازی میرسد. برای تجهیز باشگاه بدنسازی، هیچ تفاوتی بین وسایل باشگاه بدنسازی آقایان و تجهیزات باشگاه بدنسازی بانوان وجود ندارد. هر دو این محیطها نیازمند یک سری وسایل بدنسازی با ویژگیها و امکانات مشخص هستند.
برای تجربه یک خرید رضایتبخش لازم است در هنگام انتخاب و خرید تجهیزات به برخی نکات توجه داشته باشید.
1. در نظر گرفتن نیاز
قبل از اقدام به خرید باید نیاز خود را تعیین کنید. آیا باشگاه شما فقط برای افراد مبتدی و متوسط مناسب است؟ یا افراد حرفهای نیز میتوانند در آن تمرین کنند؟ فضای دردسترس شما چقدر است؟
همانطور که اشاره شد وسایل باشگاه بدنسازی با ویژگیها و مشخصات گوناگون تولید میشوند. برخی از این تجهیزات برای افراد حرفهای مناسب هستند و برخی دیگر همه نیازها را پاسخ میدهند.
برای مثال تردمیلهای موجود در بازار تحمل وزن، عرض تسمه، محدوده سرعت و شیب متفاوتی دارند. هریک از مدلهای تردمیل برای نیازهای متفاوت مناسب هستند. از این رو در نظرگرفتن نیاز کاربران به شما کمک میکند بهترین مدل را با مناسبترین ویژگیها انتخاب کنید.
2. توجه به قیمت و بودجه
همانطور که در بالا اشاره کردیم تجهیزات باشگاه بدنسازی ویژگیهای مختلفی دارند. این ویژگیها بهطور مستقیم یا غیرمستقیم بر قیمت وسایل باشگاه بدنسازی اثرگذار است. به همین جهت قبل از خرید باید میزان بودجه خود را مشخص کرده و متناسب با آن نسبت به خرید اقدام کنید.
3. آشنایی با برندهای مختلف
این روزها شرکتهای مختلفی با برندهای متفاوت تجهیزات باشگاه بدنسازی را روانه بازار میکنند. برای خرید تجهیزات باشگاه بدنسازی باید با این برندها آشنایی داشته و کیفیت محصولات آنها را با دقت بررسی کنید. البته برای اطمینان بیشتر میتوانید به یک مرکز فروش دستگاه بدنسازی معتبر مراجعه کرده و پس از دریافت مشاوره بهترین تجهیزات را با بهترین کیفیت تهیه کنید.
4. توجه به ایمن بودن دستگاه
برای جلوگیری از آسیبهای ورزشی در محیط باشگاه بدنسازی، علاوهبر وجود مربیان حرفهای و رعایت نکات ایمنی، خرید تجهیزات ایمن نیز توصیه میشود. برخی از مدلهای وسایل بدنسازی دارای مشخصاتی برای افزایش ایمنی هستند.
برای مثال در برخی مدلهای تردمیل، گیرهای با عنوان گیره ایمنی دیده میشود. این گیره به لباس کاربر متصل شده و درصورت بروز حادثهای مانند برهم خوردن تعادل و جدا شدن گیره از دستگاه، تردمیل بهطور خودکار متوقف شده و از آسیب به شخص جلوگیری میشود.
علاوهبر نکات گفته شده در هنگام خرید حتماً توجه داشته باشید که دستگاه مورد نظر شما استاندارهای لازم را داشته باشد.
5. داشتن خدمات پس از فروش
توجه به میزان خدمات پس از فروش، از مهمترین نکاتی است که باید در هنگام خرید تجهیزات باشگاه بدنسازی به آن توجه داشته باشید. این امر بسیار مهم و جدی است چراکه خرید یک دستگاه بدون ارائه خدمات پس از فروش و گارانتی قطعاً در آینده برای شما مشکلساز خواهد بود.
با اطمینان از خدمات پس از فروش شما میتوانید یک خرید بدون دردسر را تجربه کرده و در صورت بروز مشکل هیچ دغدغهای بابت تعمیر و تهیه لوازم جانبی دستگاه نداشته باشید.
عوامل مؤثر بر قیمت وسایل باشگاه بدنسازی
همانطور که پیشتر اشاره کردیم یکی از مهمترین عواملی که در هنگام خرید تجهیزات باشگاه بدنسازی باید در نظر داشته باشید، قیمت است. قیمت وسایل باشگاه بدنسازی براساس معیارهای مختلف تعیین میشود که در ادامه اصلیترین عوامل را ذکر کردیم:
1. برند
تجهیزات باشگاه بدنسازی در برندهای مختلف تولید میشوند. برخی از این برندها امکانات و کیفیت بیشتری داشته و به تبع قیمت بالاتری دارند. برای خرید تجهیزات بدنسازی با بهترین قیمت لازم است انواع برندها را بشناسید و متناسب با کیفیت و قیمت آنها بهترین محصول را خرید کنید. البته میتوانید از یک فروشگاه معتبر در این زمینه کمک بگیرید و در زمان خود صرفهجویی کنید. از بهترین برندهای تجهیزات باشگاه بدنسازی میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
• MBH
• DHZ Fitness
• Body Strong
• پاورمکس
• هورایزن
• تایگر اسپرت
• و…
2. کشور سازنده
کشور سازنده از مؤثرترین عوامل بر قیمت تجهیزات باشگاه بدنسازی است. البته این موضوع تضمین کننده کیفیت محصول نیست و لازم است برای خرید وسایل باشگاه بدنسازی به نکاتی که در بالا گفته شد توجه داشته باشید.
اکثر محصولات موجود در بازار ایران ساخت کشورهای اسپانیا، تایوان، چین، کره و فنلاند هستند.
3. امکانات دستگاه
بهطور کلی تجهیزاتی که برای باشگاه بدنسازی تولید میشوند قیمت بالاتری نسبت به تجهیزات تولید شده برای استفاده در خانه دارند. این تجهیزات معمولاً ساختار بدنه محکمتر، تحمل وزن بیشتر و امکانات متنوعتری دارند و بدیهی است که قیمت آنها نیز بالاتر باشد.
همچنین برخی از تجهیزات باشگاه بدنسازی قابلیتهای نظیر امکان پخش موسیقی، حسگر ضربان قلب، برنامههای از پیش تعیین شده و… دارند که این امکانات نیز باعث افزایش قیمت محصول خواهد شد.
4. گارانتی و خدمات پس از فروش
خدمات پس از فروش نقش بسیار زیادی در کاهش یا افزایش قیمت تجهیزات باشگاه بدنسازی دارند. هرچه گارانتی و خدمات پس از فروش دستگاه طولانیتر باشد و خدمات بیشتری را شامل شود؛ قیمت دستگاه نیز بیشتر خواهد شد.
البته باید مطمئن شوید که گارانتی محصول معتبر بوده و در صورت بروز آسیب، هزینههای لازم به شما پرداخت میگردد.
سخن پایانی
در این مقاله تمام تجهیزات لازم برای راهاندازی باشگاه بدنسازی را معرفی کردیم. برای خرید این تجهیزات علاوهبر در نظر گرفتن بودجه، فضا و نیاز کاربر؛ لازم است با برندها و محصولات مختلف آشنایی داشته باشید. این موضوع به شما کمک میکند که بتوانید بهترین تجهیزات باشگاه بدنسازی را براساس نیاز خود تهیه کنید.
شناخت تجهیزات باشگاه بدنسازی و انواع آن نیازمند صرف زمان زیادی است. اگر قصد راهاندازی باشگاه بدنسازی را دارید بهترین کار دریافت مشاوره از یک فرد متخصص در این زمینه است.
برای دریافت مشاوره و خرید بهترین محصولات میتوانید با مشاوران مرکز فروش تجهیزات بدنسازی ورزش آزاد در تماس باشید.
مشاوران ما بعد از شناخت نیاز و هدف، بهترین محصولات را در محدوده بودجه مشخص شده به شما معرفی کرده و شما را در این راه راهنمایی میکنند.